Skvot Mag
-
Egyszerre az összes érzékszervre igyekszünk hatni
Hogyan segíti egy különleges installáció tapasztalata a kávézók és bárok tervezését és mit nem tanítanak meg az egyetemen? Interjúnk Orbán Ákossal és Hudy Balázzsal, a Noumen Studio alapítóival.
-
Olyan otthonban élsz, amit örökül hagynál az unokáidnak?
A Kádár-kocka ugyan meghatározó, de nem a magyar hagyományokat továbbörökítő kultúra része. Ám még mindig több benne a lehetőség, mint egy lakóparki sablonlakásban, mondja interjúnkban Papp Linda belsőépítész.
-
Az építészet elmúlt húsz éve női szemmel
„A kivitelezésben folyamatosan megy a vizsgáztatás, és van, hogy valaki nem ért a kedves szóból, amíg az ember vissza nem bontat ezt-azt.”
-
Mi megkérdeztük, hogy neked már ne kelljen: mit csinálnak a művészeti menedzserek?
A tehetség felismerése tanulható. De fontosabb, hogy meglásd azt a pluszt, amivé a művész válhat majd. A LAVOR művészeti szalon társalapítója, Molnár S. Szonja válaszol.
-
Tényleg elveheti a Canva a grafikusok munkáját?
Interjú Szegő Fruzsina Canva Experttel.
-
A Figma egy eszköz, ami a kezedbe adja azt a lehetőséget, hogy amit kitalálsz, abból valóság legyen
Hetényi Dénessel a sikeres UI/UX-karrier kulcsáról beszélgettünk – és arról, hogy mire svájci bicska-e a Figma, vagy négy évszakos gumi..
-
Nem szégyen megkérdezni: mit csinál egy art director?
Jenei József Tamás kifejti, szerinte bátortalanok-e a magyar reklámosok, és azt is, hogy miért jobb nemcsak a lecsóhoz, de egy fotózáshoz is igazi paradicsomot használni.
-
AI és film: ma storyboard, holnap … ki tudja? Interjú Kondacs Andrással, az Animatiqua stúdió vezetőjével
„Nincs olyan, hogy ember VAGY gép. Ma már csak ember ÉS gép van.”
-
Horváth Csaba, kreatív producer: „Még senki sem írta meg a Hogyan legyünk műsorvezetők 10 nap alatt című könyvet.”
A műsorkészítés olyan alap, amelyre számos karriert lehet építeni, ha valaki elég kitartó. Interjú.
-
Így épül egy gasztrobrand, avagy hogy jön össze a burger a sneakerrel?
Lokális alapanyagoktól a fenntarthatóságon át a szűkösség elvéig – interjú Jancsa Janival (Bamba Marha Burger) és Boroznaki Gergővel (True to Sole).