Élő, online kurzus
12 ÍNYCSIKLANDOZÓ ALKALOMGASZTRONÓMIAI
MÁRKAMENEDZSMENT
JANCSA JANI
TÁRSTULAJDONOS@ BAMBA MARHA BURGER BÁR
@ DONNA MAMMA PIZZA NAPOLETANA
@ HOPPÁ! BISTRO

A kurzuson megtanulod a gasztromárkák építésének minden mozzanatát – egy ízletes üzleti koncepció kidolgozásától kezdve a marketing irányításán át egészen egy fenntartható gasztroportfólió létrehozásáig.
A sikeres gasztronómiai vállalkozás lényege, hogy az egész piacon egyedüli élmény, ízvilág és egy komplett történet ugrik be, amint meghalljuk a márkanevet – mindezek mögött pedig precíz menedzsment húzódik meg, amit a kurzuson minden aspektusában megismersz.
Elsajátítod a piackutatás és a márkapozicionálás technikáit, hogy egy tudatosan kidolgozott projektet kelts életre. Részletesen megismered az arculatépítés eszközeit, a gasztromárkák legsikeresebb marketingstratégiáit, valamint a hatékony partnerkommunikáció és krízismenedzsment lépéseit.
A 6 hetes kurzus végére átfogó elméleti és gyakorlati szaktudással felvértezve készen állsz arra, hogy magabiztosan alkoss vonzó és autentikus gasztrokoncepciókat és lefektesd az új karriered vagy egy ínycsiklandó saját márka alapjait.
JANCSA JANI
GASZTROBLOGGER, KULINÁRIS VEZETŐ, ÉTTEREMTULAJDONOS



KINEK AJÁNLJUK?
Program
- Szerep, miért szükséges
- A branding fontossága a gasztronómiában
- Trendek és kihívások
- Sikeres (magyar) brand „esettanulmányok”
- Vélt vagy valós szerep?
- A stratégia megalkotása
- Termékfejlesztés és -bevezetés
- Együttműködés: sales, marketing, üzemeltetés, kreatív team
- Partnerek és vevők kezelése, elégedettség
- Iparági trendek figyelése
- Brandpozicionálás
- Piackutatás
- Üzleti terv
- Koncepció
- A leendő vendégek analizálása, profilok, célpiac, szegmensek, buyer persona
- A brand célja, értékei, hívószava
- A brand kommunikálása
- Innovációk, trendek, veszélyek
- SWOT-elemzés, MVP
- Tesztelés
- Egyediség (unique selling point)
- Logó, vizualitás, arculat, színek, tipográfia
- Brand book
- Stratégia megalkotása
- Klasszikus vs. digitális csatornák
- Elköteleződést segítő tartalmak, storytelling
- Interakcióra buzdító tartalmak
- Az online marketing nehézségei
- A fenntarthatóság megértése
- Csomagolás, ellátásilánc- és ároptimalizálás
- Helyi és szezonális termékek
- Növényi alapú alternatívák
- Hulladék- és selejtcsökkentés
- Energiahatékonyság
- A vendégek tanítása
- Folyamatos fejlesztés
- Partnerségek létrejötte és pozitív hatása, jobb láthatóság
- A megfelelő partner kiválasztása
- Co-branding
- Rendezvények: igen vagy nem?
- Szponzorációk
- Food truck, megjelenés
- Piackutatás
- Ötletek és validálásuk
- Innováció
- Megvalósíthatóság és fenntarthatóság
- Költségelemzés és megvalósíthatóság
- Brandbe való beilleszthetőség
- Marketingstratégia
- Visszajelzések és javítások
- Kapcsolatok kialakítása és kezelése
- Kutatás
- Célok lefektetése
- Hatékony, tiszta, nyílt kommunikáció
- Árazási stratégiák, pszichológia
- Tárgyalási stratégiák, nehézségek, célok elérése
- Reputációmenedzsment
- Kríziskommunikáció, sablonok
- A negatív visszajelzések kezelése
- Pozitív brandimidzs fennntartása
- A visszajelzés mint termékfejlesztés
- A brand védelme a nyilvánosság előtt
- Digitális platformok és használatuk (social media, Pinterest, food delivery)
- Honlap, SEO
- Influenszermarketing
- Portfólióépítési praktikák
- Nyitás, várt/valós eredmények
- Rapid beavatkozás, negatív/pozitív hullámok kezelése
- Fontos mérőszámok a brand teljesítményére nézve
- Adatvezérelt eredmények és döntések
- Rövid, közép és hosszú távú stratégia
- Trendek figyelése
- Jó gyakorlatok, praktikák
- Kurzuszárás: vélemények, kérdezz-felelek, búcsú