Online kurzus az étteremmenedzsment praktikáiról, eszközeiről és módszereiről
Élő, online kurzusÉTTEREM-
MENEDZSMENT
NEMESVÖLGYI ATTILA
A Babka Budapest ésBabka Deli tulajdonosa
HAMAROSAN
Évek óta arról álmodozol, hogy saját éttermet nyitsz, de sosem mertél belevágni? Vendéglátóhelyet üzemeltetsz, de úgy érzed, megrekedtél a fejlődésben? Piaci körképre lenne szükséged, hogy lásd, mibe érdemes befektetni? Akkor szerencséd van, mert Nemesvölgyi Attila étteremmenedzsment kurzusán ezekről a témákról lesz szó.
A 12 alkalmas élő, online képzés során megismerheted a magyar vendéglátóipar helyzetét, hogy megtaláld a helyed a versenytársaid mellett. Megtanulhatod, hogy milyen szabályokat és jogi előírásokat kell betartanod. Elsajátíthatod a beruházások és megtérülések elemzésének képességét, hogy a döntéseidet a mindenkori gazdasági és pénzügyi helyzetnek megfelelően tudd majd meghozni. Gyakorlati tanácsokat kapsz arról, hogy hogyan lehet kiépíteni és megtartani vendégkörödet, és hogyan tudod éttermedet és munkavállalóidat hatékonyan irányítani.
A kurzust házi feladatok egészítik ki, amelyeknek köszönhetően egy egyéves akciótervvel, valamint álmaid éttermének megnyitásához és üzemeltetéséhez szükséges to-do listákkal, szolgáltatási palettával és egy menütervvel is gazdagodhatsz. Kösd fel a kötényt, iratkozz be, és tanuld meg, miről szól a profi vendéglátóhely-üzemeltetés!
A 12 alkalmas élő, online képzés során megismerheted a magyar vendéglátóipar helyzetét, hogy megtaláld a helyed a versenytársaid mellett. Megtanulhatod, hogy milyen szabályokat és jogi előírásokat kell betartanod. Elsajátíthatod a beruházások és megtérülések elemzésének képességét, hogy a döntéseidet a mindenkori gazdasági és pénzügyi helyzetnek megfelelően tudd majd meghozni. Gyakorlati tanácsokat kapsz arról, hogy hogyan lehet kiépíteni és megtartani vendégkörödet, és hogyan tudod éttermedet és munkavállalóidat hatékonyan irányítani.
A kurzust házi feladatok egészítik ki, amelyeknek köszönhetően egy egyéves akciótervvel, valamint álmaid éttermének megnyitásához és üzemeltetéséhez szükséges to-do listákkal, szolgáltatási palettával és egy menütervvel is gazdagodhatsz. Kösd fel a kötényt, iratkozz be, és tanuld meg, miről szól a profi vendéglátóhely-üzemeltetés!
Nemesvölgyi Attila
Vállalkozó, tulajdonos
BABKA BUDAPEST ÉS BABKA DELI
Több mint két évtizede aktívan tanulja és gyakorolja a vendéglátást, ezalatt sikeres vállalkozásai mellett a hazai gasztrokultúra kiemelkedő alakjává vált.
Első nagy, önálló projektje a Sarki Fűszeres (2009) volt, amely kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a sarki kisbolt és a deli fogalma visszakerüljön a köztudatba.
Nevéhez fűződik továbbá a Babka Budapest (2016) és a Babka Deli (2021), ezek működésében jelenleg is aktív szerepet vállal mint tulajdonos és üzemeltető.
Projektjei kiemelkedő szerepet játszottak az élelmiszerkereskedelem és gasztronómia kombinálásán alapuló üzleti modellek elterjesztésében, és a közel-keleti konyha népszerűségének megteremtésében Magyarországon.
Vezetésével a Babka-család a COVID alatt nemcsak megtartotta teljes dolgozói létszámát, de bevételeit 20%-kal növelni tudta. 2022 óta megduplázták a foglalkoztatottak létszámát, valamint bevételeik és üzleti eredményük is 100%-os növekedést ért el.
Vállalkozásai jelentős hatással voltak a hazai gasztroforradalom alakulására, és jelenleg is meghatározó, ikonikus és szeretett részei a fővárosi kulináris szcénának.
KINEK AJÁNLJUK?
Szakmabelieknek Ha tapasztalt szakács vagy pincér vagy, dolgoztál már vezetőként, és egy ideje saját éttermed megnyitásáról álmodozol, ezt a kurzust neked találtuk ki. Megtanulhatod, hogyan kell üzleti tervet készíteni, aztán megnyitni és üzemeltetni egy éttermet. Megismered a jogi követelményeket, és megtanulhatsz egy olyan vendéglátóhelyet felépíteni, amihez a dolgozók és a vendégek is lojálisak lesznek.
Vállalkozóknak, tulajdonosoknak, vezetőknek Ha vállalkozóként vagy tulajdonosként már többéves étteremvezetői tapasztalattal rendelkezel, de úgy érzed, megrekedtél a fejlődésben, akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra. Megtanulhatod, hogyan találd és szólítsd meg a célközönségedet, elsajátíthatod egy reális célokat megfogalmazó hosszú távú terv elkészítésének lépéseit, és praktikus tanácsokat kapsz a munkafolyamatok optimalizálásához.
Karrierváltóknak és befektetőknek Ha szeretnél átevezni a vendéglátás vizeire, és van egy ütős ötleted, de mielőtt belevágnál a megvalósításába, szeretnéd megismerni az alapokat, akkor ezen a kurzuson van a helyed. Ha befektetőként a vendéglátást céloztad meg, de nem ismered a szektor sajátosságait, szintén neked szól ez a képzés. Elvégzése után a célközönség azonosításától kezdve az arculattervezésen át a legfrissebb szakmai trendek megismeréséig átlátod majd egy étterem üzemeltetésének minden aspektusát.
Program
Bevezetés az étteremmenedzsment világába
- Menedzsment a vendéglátóiparban és az éttermek világában
- Egy éttermi rendszer, csapat és hierarchia felépítése, működése
- Rövid és hosszú távú feladatok és felelősségek
- Egy sikeres vezető elengedhetetlen készségei
- Menedzsertípusok – milyen vezető lehetsz?
- Különbség a jó host és a jó menedzser között
Tervezés: élet a nyitás előtt és után
- Az étteremmenedzsment alapkövei
- Üzletet nyitni könnyű, üzemeltetni nehéz
- Objektív helyzetértékelés (helyes önkép, piaci körülmények, kockázatvállalás)
- Hol vagy, hova érkezel? Mit kell tenned, hogy eljuss odáig?
- Jövőkép meghatározása és célorientált action plan
- Beruházás és megtérülés elemzése
Jogi és pénzügyi alapok
- Vállalkozás bejelentése
- Alapvető és kötelező jogi lépések, kötelességek
- Szakhatósági előírások és szabályok ismerete, betartása
- Kapcsolattartás a hatóságokkal
- Különleges licencek: alkoholárusítás, bankkártyás fizetés feltételei, SZÉP kártya elfogadása
Gazdálkodás és kontrolling
- Költségek és eredmények elemzése, optimalizálása
- Gazdasági elemzések és döntések gazdasági szempontból
- Áru- és szolgáltatásválaszték meghatározása gazdasági szempontok alapján
- Rövid és hosszú távú fejlesztési tervek meghatározása
- Fejlesztési terv megvalósításának lépései, szükséges segédlet
- Fenntartás és további fejlesztések
- Specifikus gazdálkodási helyzetek, például COVID időszak
- Mi a saját döntéshozatali mechanizmusod? Adatalapú döntéshozatal vs. zsigeri döntések
Branding és szolgáltatások
- Arculat, célközönség, szolgáltatások
- Étterem mint brand – fejlesztés és fenntartás
- Vendégkör kialakítása és megtartása
- Vendégélmény mint árucikk
- Áru- és szolgáltatásválaszték meghatározása branding és szolgáltatások szempontjából
- Menütervezés
- Nyitvatartási órák meghatározása
- Együttműködés futárszolgálatokkal
Belső kommunikáció és csapatvezetés
- Munkatársak elkötelezettségének megteremtése
- Staff training
- Belső kommunikáció
- Vezetői készségek és csapatmunka, koordináció
Vendégkommunikáció
- Külső kommunikáció, marketing, márkaarculat, márkaüzenet
- Online és offline jelenlét
- Reklamáció, panaszkezelés, kríziskommunikáció
- Mindset kialakítása és fenntartása
Trendek és relevancia
- Szakmai trendek követése, alkalmazkodás
- Korszerű ismeretek
- Gasztro- és italkultúra
Implementáció és megvalósítás
- Működés nyitás előtt és után
- Egy étterem 1 éves működési tervének megszervezése
Szünet
Projektek értékelése, feedback és Q&A alkalom
- Értékelés
- Best practices az előadó tapasztalatai alapján
- Karriertippek
- Interaktív kérdezz-felelek szekció
A TELJES PROGRAM MEGJELENÍTÉSE
A KURZUS UTÁN
Szemlélet A kurzus végére megtanulod kialakítani és fenntartani a közvetlen és hatékony vendégkommunikációhoz szükséges szemléletet, amelyet rutinszerűvé tehetsz majd a munkád során, ezzel pedig fokozhatod a vendégélményt és bővítheted vendégkörödet.
Tervezés és menedzsment Képes leszel a szakmai trendek ismeretében pozicionálni saját étterem-koncepciódat a magyar piacon. Megtanulsz beruházásokat a helyes adatok alapján elemezni, valamint tudatos és felelősségteljes gazdasági és pénzügyi döntéseket hozni az áru- és szolgáltatásválaszték tekintetében – mindezek pedig éttermed sikeréhez vezetnek majd.
Vezetői készségek Megtanulod a rövid és hosszú távú vezetői feladataidat meghatározni, majd ezeket a feladatokat hatékonyan elvégezni. Olyan gyakorlati tanácsokat kapsz, amelyekkel képes leszel menedzserként és csapatvezetőként fellépni, valamint kialakítani és fenntartani a munkatársaid elkötelezettségét.
ÉTTEREMMENEDZSMENT
REGISZTRÁLOK
A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.