Gyártásvezetés a gyakorlatban — online kurzus | SKVOT

Élő, online kurzus

12 alkalom

GYÁRTÁSVEZETÉS A FILMGYÁRTÁSBAN

MOLNÁR DÁNIEL

Az Oscar-díjas
Mindenki c. rövidfilm
gyártásvezetője
20. JÚNIUS
30. JÚLIUS

A KURZUSRÓL

A gyártásvezető olyan innovatív szakember, aki a filmgyártási folyamat minden aspektusának menedzseléséért felelős. Ő az, aki felel a költségvetés szigorú betartásáért, az ütemterv pontos követéséért, és a stáb minden tagjának zökkenőmentes koordinálásáért.

 

Kiemelkedő szervezési készségekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a változó körülményekhez, legyen szó akár időjárási kihívásokról, helyszíni változtatásokról, vagy utolsó pillanatban felmerülő kreatív ötletekről.

 

A gyártásvezetés alapjaitól kezdve a profi karrierépítésig mindenre kiterjedő tudást kínálunk neked ebben a 12 alkalmas kurzusban. Megtanulod, hogyan kezdj hozzá a gyártási folyamat tervezéséhez, figyelembe véve az ügyfél specifikus igényeit, és beleláthatsz a gyártásvezetés kulisszatitkaiba.

 

A kurzus során elsajátítod a hatékony kommunikáció, az erőforrás-kezelés és a problémamegoldás fortélyait, valamint a projektirányítás alapvető kérdéseit is átbeszéljük. A kurzus végére konkrét útmutatást kapsz arról, hogyan indíthatsz el sikeres karriert ezen a területen, akár abszolút kezdőként, akár pályamódosítóként.

 
REGISZTRÁLOK
20. JÚNIUS
30. JÚLIUS

Molnár Dániel

Az Oscar-díjas Mindenki c. rövidfilm gyártásvezetője
Kommunikációs (rádiós újságíró), bölcsész művelődésszervező (filmterjesztés), és gyártásszervező végzettséggel is rendelkezik.
Fontos munkái közé tartozik a Berlinben debütált Genezis, a Varsóban bemutatott Valan, és a Velencében először vetített Eltörölni Frankot, Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, így szinte minden európai A-kategóriás filmfesztivált megjárta.
A Mindenki című rövidfilmje Oscar-díjat nyert, míg a Zanox – kockázatok és mellékhatások a 2023-as év legnézettebb magyar filmje lett a magyar HBO MAX-on.
A „Most vagy Soha!” című film gyártásvezetőjeként dolgozott a valaha készült legnagyobb szabású magyar film létrehozásával is.
Széles körű tapasztalattal rendelkezik magyar és külföldi reklámokban, valamint szinte minden jelentős hazai filmgyártó cégnél dolgozott, többek között az M&M Films, a Camp film, Proton és a Pioneer produkciós cégeknél.

KINEK AJÁNLJUK?

A filmgyártás iránt érdeklődőknek Ha vonzanak a nagy hollywoodi filmek és reklámfilmek kulisszatitkai, ez a kurzus neked szól. Bemutatjuk a produkciós folyamatokat és azt, hogyan működik a gyártásvezetés a gyakorlatban.
A produkciós folyamatok iránt érdeklődőknek Szeretnéd tudni, mi minden történik a kamera mögött? A kurzus során közelebbről is megismerheted a filmgyártás kulcsfiguráit és a sikeres produkciókhoz vezető munkafolyamatokat.
Más filmgyártási területeken dolgozóknak Ha már van tapasztalatod a filmgyártás egy más területén, például a posztprodukcióban vagy a színészetben, és szeretnél a gyártásvezetés felé elmozdulni, itt megtalálod azokat a készségeket és ismereteket, amelyekre szükséged lesz a váltáshoz.

Program

A KURZUS UTÁN

Alapvető ismeretek A filmkészítés lépései, a stáb felépítése, valamint a produkciós részleg nélkülözhetetlen szerepe – bemutatjuk a filmgyártás minden kulcsfontosságú elméleti és gyakorlati tudnivalóját, amelyek a szakmai pályád alapjait adják. Nem csak a projektmenedzsmentre, a kommunikációra és a problémák megoldására helyezzük a hangsúlyt, hanem a stáb szerkezetére és az egyes tagok feladataira is.
Gyakorlati tapasztalatok A házi feladatok során betekintést kapsz a produkciós tervezés és a költségvetés kezelés folyamataiba, és saját produkciós tervedet készíted el adott erőforrások felhasználásával. Egy interaktív óra keretében pedig megismerkedsz a filmek produkciós szempontból történő elemzésének három bevált módszerével.
Karrierépítés Egy sikeres gyártásvezető nemcsak betartja az ütemtervet, hanem kiválóan kommunikál a stáb összes tagjával, hatékonyan kezeli a költségvetést és ügyesen oldja meg a konfliktusokat. A képzés alatt minden szempontból belelátsz a karrierépítésbe, beleértve a stábtagok motiválásának és a produkciós hatékonyság javításának legjobb módszereit.
Ismerd meg a filmgyártás világát
20. JÚNIUS
30. JÚLIUS
JELENTKEZZ A KURZUSRA
A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.