FILMRENDEZÉS KEZDŐKNEK — online tanfolyam, amely felkészít a filmipar kihívásaira és lehetőségeire | SKVOT

ÉLŐ, ONLINE KURZUS

30 alkalom

FILMRENDEZÉS KEZDŐKNEK

Hajdu Szabolcs, Hegedűs Bálint és Bántó Csaba

HAMAROSAN

A KURZUSRÓL

A kurzus nemcsak átfogó elméleti alapokat biztosít, hanem lehetőséget ad arra is, hogy valódi filmes tapasztalatokat szerezz, ami felkészít a filmipar kihívásaira és lehetőségeire. A szakma díjnyertes alkotói, Hajdu Szabolcs, Bántó Csaba és Hegedűs Bálint vezetésével ismerheted meg a filmkészítés teljes munkafolyamatát az ötlettől a forgatáson át az utómunkáig.

 

Tippeket kapsz a filmes karrierépítéshez, és megismered a pályázati lehetőségeket. Alkalmad nyílik kapcsolatokat építeni, ami értékes ismeretségekre és potenciális jövőbeli együttműködésekre ad lehetőséget. A kurzus végére elkészíted saját rövidfilmed, emellett rendelkezel majd azzal a tudással és önbizalommal is, amely szükséges ahhoz, hogy a filmiparban érvényesülj.

 

A helyek száma limitált - jelentkezz még ma!

Hajdu Szabolcs, Hegedűs Bálint és Bántó Csaba

Hajdu Szabolcs Balázs Béla és Szép Ernő díjas film- és színházrendező, forgatókönyvíró, drámaíró, színész, korábban a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. Már első, Macerás ügyek (2000) című nagyjátékfilmje is számos magyarországi és külföldi fesztiválon részesült elismerésben.
Szabolcs filmjeivel nemzetközi elismertséget szerzett, a Cannes-ban bemutatott Fehér tenyér és a Berlinalén debütált Bibliothèque Pascal több tucat hazai és külföldi díj mellett Magyarország Oscar-jelöltjei voltak 2006-ban és 2010-ben, Ernelláék Farkaséknál című filmjét pedig Karlovy Varyban díjazták.
Hegedűs Bálint 30 éves pályafutása alatt a hazai és a nemzetközi filmiparban is jelentős elismerést vívott ki magának. Nevéhez köthető az elmúlt 10 év legnézettebb magyar filmje, több mint 50 fesztiválszereplés, valamint 5 nagyjátékfilm, 5 tévéfilm és 8 tévésorozat forgatókönyve is.
Bálint különösen említésre méltó művei közé tartozik az X – A rendszerből törölve (2018), a Kincsem (2017) és a Liza, a rókatündér (2015), de tehetségét olyan sorozatokban is megmutatta, mint az A Nagy Fehér Főnök (2022) vagy a Hacktion (2011–2012).
Bántó Csaba elismert magyar operatőr, számos rövid- és dokumentumfilm, valamint játékfilm alkotója. Legkiemelkedőbb munkái közé tartozik az Ártatlan Szemmel, a Háromszög és a díjnyertes Békeidő.
Csabit kreatív látásmódja és technikai tudása a magyar filmes világ egyik meghatározó alakjává teszik. Operatőri munkája mellett aktívan részt vett a filmoktatásban is, mentorálva a következő generáció tehetségeit​.

OKTATÓINK MUNKÁI

Ernelláék Farkaséknál (2016) | Rendező:
Hajdu Szabolcs, operatőr:
Bántó Csaba – forrás: YouTube
Liza, a rókatündér (2015) | Forgatókönyvíró:
Hegedűs Bálint – forrás: YouTube
Fortuna vendégei (2022) | Operatőr:
Bántó Csaba – forrás: YouTube
Bibliotheque Pascal (2010) | Rendező:
Hajdu Szabolcs – forrás: YouTube
Kincsem (2017) | Forgatókönyvíró:
Hegedűs Bálint – forrás: YouTube
A sárga csikó nyomában (2017) | Operatőr:
Bántó Csaba – forrás: YouTube
Fehér tenyér (2005) | Rendező:
Hajdu Szabolcs – forrás: port.hu
X – A rendszerből törölve (2018) |
Forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint – forrás: YouTube

KINEK AJÁNLJUK?

Filmkészítés iránt érdeklődő pályakezdők Van egy jó filmötleted, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, vagy szívesen dolgoznál a filmiparban, de nem tudod, mely területén? A kurzus során betekintést nyersz a filmkészítés teljes folyamatába, beleértve annak szereplőit és feladatköreiket, és valódi segítséget kapsz ahhoz, hogy hogyan valósítsd meg ötleteidet.
Fejlődésre vágyó pályakezdő filmesek Készítettél már rövidfilmet, de nem tudod, hogyan lépj tovább? Nyerj betekintést a filmipar működésébe, a pályázati és karrierlehetőségekbe, és ismerd meg mélyrehatóbban a filmes munkafolyamatokat. Készíts el egy filmet tanári kontroll és visszajelzést mellett – így tippeket kapsz a minőségi munkákhoz és a jövőd építéséhez is.
Bizonytalan alkotók Van már tapasztalatod a filmkészítésben, de úgy érzed, elakadtál, karriered stagnál? A kurzus során profi szakmabeliektől kaphatsz megerősítést, tapasztalataikból inspirálódhatsz, valamint egy új, saját rövidfilm elkészítésének apropóján új utak nyílhatnak ki számodra és iránymutatást kaphatsz a továbbiakra.

KURZUSPROGRAM

A KURZUS UTÁN

Vizuális történetmesélés A kurzus után képes leszel a vizuális gondolkodás tudatos kialakítására és a képi történetmesélés mélyebb megértésére. Képessé válsz egyedi vizuális stílusod és koncepciód fejlesztésére, amellyel hatékonyan tudod kommunikálni a dramaturgiai szándékaidat.
Saját rövidfilm Megírod első rövidfilm-forgatókönyvedet, megtapasztalva az írás és a vizuális ábrázolás összefüggéseit. A kurzus segít megérteni az irodalmi ötletek látványos jelenetekké való alakítását, így fejlődik fogalmazási képességed.
Karrierépítés Végül a kurzus befejeztével filmrajongóból tudatos filmkészítővé válhatsz. Megtanulod, hogyan elemezd és adaptáld a létező forgatókönyveket, és képessé válsz saját történeteid mozgóképes elmesélésére.
FEDEZD FEL A FILMKÉSZÍTÉS IZGALMAS VILÁGÁT!
JELENTKEZZ A KURZUSRA!
A KURZUSSAL ÉS RÉSZVÉTELI DÍJJAL KAPCSOLATOS BŐVEBB TÁJÉKOZTATÁSÉRT KÉRJÜK, REGISZTRÁLJ. A HELYEK SZÁMA LIMITÁLT!
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, regisztrálj.