Bevezetés a kézműves sörmárkák világába — online kurzus | SKVOT

BEVEZETÉS
A KÉZMŰVES
SÖRMÁRKÁK VILÁGÁBA

> Bart Dániel (Folyékony Kenyér, Élesztő)
> Simonfai Balázs (Hara’Punk Brewing, Brew!Studio)
> Németh Antal (Hedon, MONYO)
REGISZTRÁLJ!
3 napos előadás-sorozat
photo

MIRE SZÁMÍTHATSZ AZ ELŐADÁSOKON?

Belelátsz az üzemek pénzügyi működésébe és a sörértékesítés kulisszatitkaiba.
Mindent megtudsz a kisüzemisör-fogyasztókról, vagyis a saját (leendő) célcsoportodról.
Brandépítési ötleteket, tapasztalatokat hallasz a hazai sörforradalom tükrében.
Megismered az elmúlt évtized és a jelenkor trendjeit a hazai és nemzetközi sörpiacon.
Megtanulod felismerni a fő ízvilágokat, aromákat és stílusjegyeket.
Mélységeiben megérted a sörkultúra történetét és a különböző nemzeti sajátosságokat.
Rá fogsz látni a hazai kisüzemi sörfőzdék típusaira és a gyártás különlegességeire.
Megtanulsz tudatosan sört ajánlani és választani, ízlésnek és alkalomnak megfelelően.
Belelátsz az üzemek pénzügyi működésébe és a sörértékesítés kulisszatitkaiba.
Mindent megtudsz a kisüzemisör-fogyasztókról, vagyis a saját (leendő) célcsoportodról.
Brandépítési ötleteket, tapasztalatokat hallasz a hazai sörforradalom tükrében.
Megismered az elmúlt évtized és a jelenkor trendjeit a hazai és nemzetközi sörpiacon.
Megtanulod felismerni a fő ízvilágokat, aromákat és stílusjegyeket.
Mélységeiben megérted a sörkultúra történetét és a különböző nemzeti sajátosságokat.
Rá fogsz látni a hazai kisüzemi sörfőzdék típusaira és a gyártás különlegességeire.
Megtanulsz tudatosan sört ajánlani és választani, ízlésnek és alkalomnak megfelelően.

AZ ELŐADÓKRÓL

photo
Bart Dániel

Dániel író-szerző, kocsmáros, sörpionír. 15 éve indította az első magyar sörblogot, a Folyékony Kenyér Blogot. Az ő nevéhez fűződik a Főzdefeszt, és az első pesti kézműves söröző, az Élesztő. Saját brandjei közül számosat kóstolhattál, többek közt a Keserű Mézet, a Fekete Bárányt vagy a Black Mammát.
photo
Simonfai Balázs

Balázs 2012-ben indította egy barátjával Magyarország egyik első gerilla sörfőzdéjét, a Hara’Punk Brewingot. Egy évre rá megalapították házi sörfőző iskolájukat, a Brew!Studiót. Balázs mind az oktatás, mind a sörfőzde sikere nyomán hatalmas hatással volt a hazai kraftsörpiac népszerűsítésére.
photo
Németh Antal

Antal 2009-ben kezdett el sörfőzéssel foglalkozni, nemsokra rá több nemzetközi házisörfőző versenyt is nyert. Ezzel párhuzamosan elindította Sernevelés című oldalát. 2013-tól saját gerilla brandbe kezdett, ezután pedig társaival megalapította a Hedon, majd a MONYO sörfőzdét. Jelenleg a MONYO sörfőzde ügyvezetője.
photo
Bart Dániel

Dániel író-szerző, kocsmáros, sörpionír. 15 éve indította az első magyar sörblogot, a Folyékony Kenyér Blogot. Az ő nevéhez fűződik a Főzdefeszt, és az első pesti kézműves söröző, az Élesztő. Saját brandjei közül számosat kóstolhattál, többek közt a Keserű Mézet, a Fekete Bárányt vagy a Black Mammát.
photo
Simonfai Balázs

Balázs 2012-ben indította egy barátjával Magyarország egyik első gerilla sörfőzdéjét, a Hara’Punk Brewingot. Egy évre rá megalapították házi sörfőző iskolájukat, a Brew!Studiót. Balázs mind az oktatás, mind a sörfőzde sikere nyomán hatalmas hatással volt a hazai kraftsörpiac népszerűsítésére.
photo
Németh Antal

Antal 2009-ben kezdett el sörfőzéssel foglalkozni, nemsokra rá több nemzetközi házisörfőző versenyt is nyert. Ezzel párhuzamosan elindította Sernevelés című oldalát. 2013-tól saját gerilla brandbe kezdett, ezután pedig társaival megalapította a Hedon, majd a MONYO sörfőzdét. Jelenleg a MONYO sörfőzde ügyvezetője.

KINEK AJÁNLJUK AZ ELŐADÁS-SOROZATOT?

/ 1
Sörkedvelők és
hobbisörfőzők
A minőségi sör a szenvedélyed? Értsd meg jobban az ízek és aromák összetettségét, és a sörpiac legújabb trendjeit! Akár új márkákra vadászol, akár te magad kezdenél sörfőzésbe, a kurzus után könnyebben fogod azonosítani a ritka ízprofilokat és az egyedi komponenseket is.
/ 2
Vendéglátósok
Szeretnéd a célközönséged vágyai szerint eltalálni a sörkínáltatot? A kurzus során jobban megismered a különböző sörstílusokat és a sörpiac világát. Tudni fogod azt is, mi alapján ajánlj egy sörmárkát a vendégeknek, és hogyan mutasd be magabiztosan az egyes ízvilágokat.
/ 3
Üzleti területen dolgozó sörkedvelők
Meg akarod ismerni, hogyan működik cégként egy kraft főzde? Ha már eljátszottál a gondolattal, hogy üzleti oldalról szállj be a sörfőzésbe, vagy esetleg vállalkozást indítanál, akkor a kurzuson minden bennfentes információt megkapsz, ami a piaci navigáláshoz szükséges.
/ 1
Sörkedvelők és hobbisörfőzők
A minőségi sör a szenvedélyed? Értsd meg jobban az ízek és aromák összetettségét, és a sörpiac legújabb trendjeit! Akár új márkákra vadászol, akár te magad kezdenél sörfőzésbe, a kurzus után könnyebben fogod azonosítani a ritka ízprofilokat és az egyedi komponenseket is.
/ 2
Vendéglátósok
Szeretnéd a célközönséged vágyai szerint eltalálni a sörkínáltatot? A kurzus során jobban megismered a különböző sörstílusokat és a sörpiac világát. Tudni fogod azt is, mi alapján ajánlj egy sörmárkát a vendégeknek, és hogyan mutasd be magabiztosan az egyes ízvilágokat.
/ 3
Üzleti területen dolgozó sörkedvelők
Meg akarod ismerni, hogyan működik cégként egy kraft főzde? Ha már eljátszottál a gondolattal, hogy üzleti oldalról szállj be a sörfőzésbe, vagy esetleg vállalkozást indítanál, akkor a kurzuson minden bennfentes információt megkapsz, ami a piaci navigáláshoz szükséges.

PROGRAM

1
A SÖR A LÉLEK TÜKRE: SÖRTÖRTÉNELEM, KULTÚRA, MARKETING
06.17 / 18:00 – 20:00
  • A premodern ember sörhasználata
  • A modernitás hatása a sörre
  • Modern sörfajták története
  • Sörmarketing-történelem
  • Hogyan viselkedjünk, ha sör van a kezünkben?
2
SÖRFŐZÉSI ALAPELVEK: ÍZLELÉS, STÍLUSOK, MINŐSÍTÉS, LÉPÉSEK
06.18 / 18:00 – 20:00
  • A sör érzékszervi vizsgálatának alapjai
  • A sör szakszerű kóstolásának lépései
  • A legfontosabb sörtípusok ismertetése
  • A sörfőzés alapjai
3
A KÉZMŰVES SÖR HAZAI PIACA, ÜZLETI ASPEKTUSAI
06.19 / 18:00 – 20:00
  • Amerikai kraft főzdék mint kiindulási pont
  • A magyar piac sajátosságai
  • A sörfőzde mint komplex üzleti rendszer
  • Az élelmiszergyártás sajátosságai
  • Trendek

A BEVEZETÉS
A KÉZMŰVES

SÖRMÁRKÁK VILÁGÁBA

Bart Dániel
Simonfai Balázs
Németh Antal

3 napos élő, online előadás-sorozat

Az előadás-sorozattal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj!
Kötelező mező