Gyermekkönyv-illusztráció — online képzés | SKVOT

ONLINE KÉPZÉS A GYERMEKKÖNYVEK ILLUSZTRÁCIÓJÁNAK VARÁZSLATOS VILÁGÁRÓL

12 MESÉS ALKALOM

GYERMEKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓ

RÁTKAI KORNÉL

Illusztrátor, szerző
22. július
28. AUGUSZTUS
A gyerekek rajztól rajzig olvassák a könyvet, az illusztrátor pedig ezt az élményt felejthetetlenné teszi.
Tervezz elragadó karaktereket, rajzolj egész oldalas illusztrációkat és készítsd el az első profi könyvborítódat! Ezen a tanfolyamon megtanulod a gyermekkönyv-illusztrálás minden lépését, a szöveg feldolgozásától kezdve a nyomdai előkészítésig.
REGISZTRÁLOK
22. július
28. AUGUSZTUS

Rátkai Kornél

illusztrátor, szerző
A vizuális alkotás szinte minden területével foglalkozott karrierje elmúlt 30 évében: rajzfilmmel, grafikai tervezéssel, arculattervezéssel, weboldalak grafikai tervezésével. Végül azonban az illusztrációnál, kifejezetten a gyermekkönyv-illusztrációnál állapodott meg.
Jelenleg a 36. könyvét illusztrálja. Munkái között több sorozat is szerepel, mint például a Kolibri kiadónak készített 25 történelmi szelfi 4 kötete, vagy a Sárkányovi-sorozat 5 kötete, ami a Pagony kiadónak készül.
A 25 szelfi a reformok korából illusztrálásáért 2022-ben az Év Illusztrátora díjra is jelölték. A Most én olvasok! sorozat keretében egy teljesen új Rumini-sorozatot alkotott meg a Pagony megbízásából.
Nem csupán kortárs szerzők munkáin dolgozik: a Jelenkor kiadónak Békés Pál életműsorozatának gyermekkönyveit illusztrál (eddig megjelent két kötet: A Félőlény és A kétbalkezes varázsló).
Kornél stílusa rendkívül sokszínű – a gyermekkönyvek mellett felnőtt illusztrációs munkáival találkozhatsz az Operház shopjában (zeneszerző karikatúrák), a Budaörsi Latinovits Színházban (a 2024-es évad plakátjai), vagy az Epson digitális hirdetéseiben.
Jelenleg egy saját könyvön dolgozik, ami egy kutyás böngésző lesz (Ebben a könyvben kutyák és mindenféle kocsik szerepelnek).

KINEK AJÁNLJUK?

Kezdő vagy tanuló illusztrátoroknak, grafikusoknak Hogyan lesz a rajzaidból kész mesekönyv? Hogy zajlik a kiadás és a nyomdai előkészítés? Minden kérdésre választ kapsz! A képzésen megismered a gyermekkönyv-illusztrálás összes részfolyamatát, amit az iskolában nem tanítanak.
Gyermekkönyv-szerzőknek Nálad jobban senki sem ismeri a hőst, a főgonoszt és a részletes világot, amit teremtettél. Pillants be a „másik oldalra”, és tervezd meg saját kezűleg a karaktereidet! A könyv az elejétől a végéig a te alkotásod lesz, ahol minden szín, minden apró illusztráció és tipográfiai megoldás együtt teszi maradandó emlékké a történetet.
Haladó illusztrátoroknak Volt, hogy visszadobtál egy megkeresést, mert túl nagy falatnak érezted a gyermekirodalmat? Esetleg saját silent book készítéséről ábrándozol? Itt az idő, hogy nekivágj a feladatnak! A kurzuson megtanulod alkalmazni a meseillusztráció változatos technikáit, és magabiztosan ötvözöd majd a saját stílusod a szakmai trendekkel.

Program

MIT TANULSZ MAJD?

Tervezés A gyermekkönyv-illusztrálás minden fontos lépését gyakorolni fogod: karaktert tervezel, képkockákat készítesz storyboardhoz, és elragadó spot illusztrációkat alkotsz majd. Ezenfelül aprólékosan kidolgozzuk a borító részleteit, színekkel, méretekkel és tipográfiai megoldásokkal együtt. Minden munkádra személyes visszajelzést kapsz.
Stílus Pontosan tudod majd, hogy mitől működik jól egy illusztráció egy mesekönyvben. Rajzolás közben bátran használod majd a saját stílusodat, és érteni fogod a finom technikai és stílusbeli különbségeket. A szöveget teljesen új szemszögből olvasod majd, és ebben a legváltozatosabb szakmai trendek is a segítségedre lesznek.
Könyvkiadás Végigvesszük a kiadásig tartó munkafolyamatot ától cettig. Megtudod, hogyan lesznek felhasználva az alkotásaid, hogyan kommunikálj a megrendelővel, milyen lépései vannak a nyomdai előkészítésnek, és hogyan tudod a portfóliódat változatos meseillusztrációkkal gazdagítani.
GYERMEKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓ
22. július
28. AUGUSZTUS
REGISZTRÁLOK
A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.