FILMES JELMEZTERVEZÉS AZ ALAPOKTÓL — online kurzus azoknak, akik szeretnék megtanulni, hogyan kell jelmeztervező szemmel olvasni egy forgatókönyvet | SKVOT

ÉLŐ, ONLINE KURZUS

14 ALKALOM

FILMES JELMEZ-
TERVEZÉS AZ ALAPOKTÓL

SZLÁVIK JULI

JUNIOR PRIMA DÍJAS JELMEZTERVEZŐ
HAMAROSAN

Jelmeztervezőként te adsz alakot az alakításnak – nem egyszeri terveket gyártasz, hanem egy egész produkció látványilágát dolgozod ki, szociológiai és pszichológiai pontossággal. Legyen film, videóklip vagy színházi előadás – a jelmez a történetmesélés alapja.

 

A kurzuson megtanulsz a jelmeztervező szemével forgatókönyvet olvasni: jelmezvilágot építesz a dramaturgia szempontjai szerint, és megismered a jelmeztervtől a megvalósításig tartó út minden lépését.

 

Megtudod, hogyan értheted meg az alkotótársak igényeit és a rendezői víziót, és hogyan dolgozhatsz együtt a színészekkel és a gyártással. Eligazodsz a költségterveken, és tudni fogod azt is, mi a teendő, ha nulla költségvetésből kell jelmezt készíteni.

 

A 14 alkalmas, intenzív kurzus végére megismered a portfólió- és CV-építés kulisszatitkait, és rálátsz az előtted álló lehetőségekre, hogy teljes magabiztossággal indulhass el a pályán.

SZLÁVIK JULI

JUNIOR PRIMA DÍJAS JELMEZTERVEZŐ
Karrierje indulása óta olyan kiemelkedő produkciókban működött közre, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, A martfűi rém vagy a Guerilla.
Két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik film és színház terén egyaránt.
Az utóbbi években olyan projekteket vezetett jelmeztervezőként, mint a Mesterjátszma (2023), a Jövő nyár (2022), a Hat hét (2022), vagy a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020).
Számos színházi előadást tervezett olyan korszakos jelentőségű színházi rendezőknek, mint Andrei Serban, Ascher Tamás vagy Székely Kriszta. Munkáival többek közt a Katona József Színházban, az Örkény Színházban, a Vígszínházban, valamint a Trafóban találkozhattak a drámakedvelők.
Karrierje során eddig 13 nagyjátékfilmnek és közel 50 kisjátékfilmnek tervezett jelmezt, munkáival Cannes-ban, a Berlinálén, valamint a Velencei Filmfesztiválon is szerepelt.
2012-ben Junior Prima-díjat kapott jelmeztervezői munkájáért.

AZ OKTATÓK VÁLOGATOTT PROJEKTJEI

Felkészülés meghatározatlan ideig
tartó együttlétre (2020)
VAN valami furcsa és
megmagyarázhatatlan (2014)
Guerilla (2019)
A martfűi rém (2016)
Mesterjátszma (2023)
Jövő nyár (2022)
Hat hét (2022)
Cicaverzum (2023)

Kinek ajánljuk a kurzust

Kezdő jelmeztervezők Már rendelkezel egy kis tapasztalattal, de nem tudod, hogyan érdemes a karriered komolyabb projektek felé irányítanod? A kurzuson az éles jelmeztervezői feladatok mellett a szakma széles spektrumát megismered, hogy minél hamarabb elhelyezkedhess álmaid produkciójában.
Filmes és színházi szakemberek Ismered a produkciógyártás egy-egy szeletét, és most bővítenéd a palettád jelmeztervezői tudással? A kurzuson betekintést nyersz a szakma elméleti alapjaiba és mindennapi gyakorlatába, és felfedezed, hogy milyen opciók várnak rád a karrierépítés során.
Szabók, varrók és divattervezők Minden filmben és színházi darabban a jelmezeket figyeled, és megjegyzed, mit terveztél volna másképp? A kurzuson megmutatjuk a jelmeztervező munkájának minden folyamatát, az együttműködés lépéseit, és azokat a kulisszatitkokat, amelyek segítenek érvényesülni ezen a pályán.

Program

A kurzus után

Feladatkör és felelősségek Legyen filmes vagy színházi produkció, tudni fogod, hogyan láss neki a teljes jelmeztervezési munkának: a forgatókönyvből jelmezvilágot, jelmezterveket és moodboardot készítesz, kidolgozod a megvalósítás minden lépését a dramaturgiai szempontoknak megfelelően, és profin átlátod a jelmezköltségvetést.
Együttműködés és menedzsment Jelmeztervezőként a feladatod a szövegből szövetet létrehozni, szoros együttműködésben a stábbal. A kurzuson alaposan átvesszük a forgatás körüli teendőket – megtudod, hogyan dolgozz együtt a gyártással, kezeld mesterien a ruhapróbákat és a jelmezcsapatot, és oldd meg a váratlan helyzeteket.
Karrier és
lehetőségek
A képzés során személyes visszajelzést kapsz a házi feladatokra, és pontosan látni fogod, milyen fejlődési célok várnak rád. A 14 alkalom végére megtudod a nyitját annak, hogyan építhetsz fel egy ütős jelmeztervezői CV-t és egy olyan portfóliót, ami komoly versenyelőnyhöz juttat.
FILMES JELMEZTERVEZÉS AZ ALAPOKTÓL
JELENTKEZZ A KURZUSRA!
A kurzussal és részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.