Cosplaytervezés kezdőknek – 8 élő, online előadás | SKVOT

ÉLŐ, ONLINE KURZUS

8 ALKALOM

COSPLAY-
TERVEZÉS KEZDŐKNEK

OKKIDO COSPLAY JOBBÁGY ILDIKÓ

VILÁGBAJNOK, TÖBBSZÖRÖSEN DÍJAZOTT COSPLAYTERVEZŐ
HAMAROSAN

A kurzuson megtanulod egy sikeres cosplay életútjának minden fontos mozzanatát – az első lépésektől kezdve egészen a versenyeken való megmérettetésig és a közösségi médiában való megjelenésig.

 

A cosplaytervezés és -készítés alapvető eszközeinek és technikáinak megismerése lehetővé teszi, hogy egyedi és lenyűgöző projekteket alkothass. A különböző alapanyagok és módszerek ismerete biztosítja, hogy munkáid mind minőségben, mind kreativitásban kiemelkedjenek.

 

Az új technikák elsajátításával és a legfrissebb trendek tanulmányozásával magasabb szintre emelheted a cosplaykészítést. Ez nemcsak munkáid látványosságát növeli, hanem segít abban is, hogy olyan stílust alakíthass ki, ami igazán a tied.

 

Végül a kurzus során betekintést nyersz a cosplayversenyek világába, és megtanulod a sikeres cosplay brand építésének alapjait. Ez nemcsak a közösségi elismerést növeli, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a szenvedélyedből karriert építs.

OKKIDO COSPLAY/JOBBÁGY ILDIKÓ

VILÁGBAJNOK, TÖBBSZÖRÖSEN DÍJAZOTT
COSPLAYTERVEZŐ
Közel 2 évtizedes tapasztalattal rendelkezik: első cosplayét 2006-ban készítette, 2010 óta rendszeresen vesz részt versenyeken, karrierje alatt pedig több mint 30 díjat gyűjtött be különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken.
Kiemelkedő versenyeredményei közé tartozik a 2017-es chicagói Crown Championships of Cosplay világbajnokság, ahol első helyezést ért el Ordo Hereticus cosplayével.
Jelenleg több mint 40 cosplayjel rendelkezik, melyeket mind saját kezűleg épített. Minden egyes cosplayjel igyekszik technikai tudását gazdagítani, és törekszik arra, hogy a lehető legszélesebb körben megismerje az alapanyagokat. A varrástól a páncélépítésen át egészen a robotikáig minden fejlődési lehetőség érdekli.
Cosplayer tevékenysége mellett rendszeres vendége külföldi rendezvényeknek, ahol gyakran zsűrizi a helyi és nemzetközi versenyek résztvevőit.
Mortal Kombat tematikájú cosplayein keresztül együttműködött a Warner Brothersszel a Mortal Kombat 11 népszerűsítő kampányában Ausztriában.

Az OKTATÓ PROJEKTJEI

Inquisitor Ordo Hereticus – Warhammer 40k
Kitana – Mortal Kombat
Adepta Sororitas – Warhammer 40k
Alice – Madness Returns
Adepta Sororitas – Warhammer 40k
Juliet Starling – Lollipop Chainsaw

Kinek ajánljuk a kurzust

Kezdő
cosplayerek
Szeretnél saját magad szuperhősévé válni? Ha még új vagy a cosplaykészítésben, és korábban csak mások által készített munkákat viseltél, akkor kurzusunk tökéletes választás neked! Kezdj bele saját kezűleg a ruhák és kiegészítők tervezésébe és készítésébe profi oktatónk útmutatása mellett!
Fejlődésre vágyó és strukturálatlan cosplayerek Már rendelkezel alapvető ismeretekkel, de további technikákra, ötletekre és inspirációra vágysz? Hadilábon állsz a határidőkkel és a költségekkel? Velünk megtanulhatod a hatékony menedzsmentet, új alapanyagokat, technikákat ismerhetsz meg, és olyan tippeket kaphatsz következő versenyedhez, amik a legkomolyabb zsűrit is lenyűgözik!
Kreatív érdeklődők és jelmeztervezők Szeretnéd különféle művészeti ágakban egyszerre kipróbálni magadat, és új szintre melni készségeidet? Megismerkedhetsz azzal, hogyan ötvözheted a cosplayt a szabás-varrással, a tervezéssel, a festészettel vagy a szobrászattal. A kurzus segítségével felfedezheted, hogyan gazdagíthatja a művészet a cosplayt, és hogy hogyan alakíthatod ki saját, egyedi stílusodat ebben a színpompás világban.

Program

A kurzus után

Armor up! – A cosplayer eszköztára Tudni fogod, hogy melyek azok az elengedhetetlen eszközök és anyagok, amelyekkel kedvenc karaktereidet életre keltheted, legyen szó egyszerű varrási feladatokról vagy összetett jelmezrészek készítéséről. A képzés után képes leszel az alapoktól az utolsó simításokig minden lépést pontosan és professzionálisan elvégezni, igazán kiemelkedő munkákat alkotva.
Game on! – A cosplayer módszerei A kurzus után tisztában leszel a folyamatokkal a tervezéstől a kivitelezésig, beleértve a legfrissebb trendeket és az anyagok alkalmazását. Megérted a versenyekre való felkészülés fontosságát és a brandépítés alapjait, hiteles jelenlétet kialakítva. A feladatoknak köszönhetően megtanulhatod saját projektjeidet önállóan megtervezni, létrehozni és bemutatni.
Level up! – A cosplayer karrierútja A kurzus elvégzésével nemcsak anyag- és tervezői ismereteket szerezhetsz, tippeket kapsz cosplayer karriered elindításához is. Megtanulod, hogyan tűnhetsz ki a versenyeken, hogyan építheted fel saját márkádat, vagy használhatod ki a közösségi média adta lehetőségeket. Ez a tudás alapköve lesz annak, hogy sikeresen pozicionáld magad a cosplay világában.
COSPLAYTERVEZÉS KEZDŐKNEK
JELENTKEZZ A KURZUSRA!
A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, regisztrálj!
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, regisztrálj.