DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ — élő online kurzus, ahol kidolgozhatod saját kreatív stílusodat | SKVOT

Élő, online kurzus

36 alkalom

KRÁNICZ DOROTTYA
LABROSSE DÁNIEL ÉS
VALLÓ BERTA

DIGITÁLIS
ILLUSZTRÁCIÓ

HAMAROSAN

A KURZUSRÓL

Mi a közös egy szép mesekönyvben, egy társasjáték-csomagolásban, vagy egy menő loopoló animációban? Mindhez szükséges egy kiváló illusztrátor, aki életre kelti a projekteket. A Digitális illusztráció kurzus során megismered ezen projektek munkaszervezési aspektusait, elkezded kialakítani a saját alkotói stílusodat, elsajátítod a digitális illusztrálás főbb szakmai koncepcióit, és megismerkedsz az illusztrátorok által használt digitális (és részben analóg) eszközökkel is.

 

A színes házi feladatok mentén gyakorlati tapasztalatra is szert teszel, a kurzus elvégzését követően pedig az általad készített portfólióval és sokrétű kreatív eszköztárral felszerelve vághatsz bele változatos illusztrációs projektekbe, és magabiztosan tudod majd kezelni ezek időbeli, jogi és pénzügyi kereteit is. Kialakulnak saját kreatív rutinjaid, megismered az inspirációgyűjtési és önfejlesztési lehetőségeket, valamint tudni fogod, hogyan figyelj oda az egészséges egyensúlyra munka és magánélet között, hogy alkotóként elkerüld a kiégést.

 

Dorottya (Dodó), Dani és Berta illusztrátorok, akiket tehetségük mellett egyedi stílusuk és kifejezésmódjuk vezetett a siker és a szakmai elismerések felé. Dani állított már ki több európai galériában, köztük a londoni Tate Modernben, Berta munkái 2019-ben helyet kaptak a Taschen könyvkiadó The Illustrator: 100 Best from around the World című albumában, Dodó egy projektje pedig 2022-ben a World Illustration Awards longlistjére is felkerült..
Dodó sokéves karrierje során tervezett már kirakóst, vagy épp vászontáskát a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnak, de ő illusztrálta a Nestlé Baby&Me kampányát, és az Emberség Erejével Alapítvány egyik edukációs társasjátékát is. Magazinillusztrációi jelentek már meg a Glamour, a Marie Claire, az Elle és a Hype and Hyper oldalain is.
Dani közel egy évtizedes szabadúszó illusztrátor és festőkarrierje során számos izgalmas projektben vett részt: a Footshop megbízásából egyedi adidas cipőt dekorált, karakterillusztrációkat rajzolt a CinemaCity moziláncnak, de készített illusztrációt – egy jótékonysági akció keretében – a Levi’s ikonikus farmerdzsekijére is. Munkáival találkozhatsz akár a Telepen, az Ellátóházban, vagy a Rebel Burgerben is.
Berta a londoni Central Saint Martins művészeti egyetem tervezőgrafika szakán szerzett diplomát, majd illusztrátorként olyan ügyfelekkel dolgozott és dolgozik együtt, mint BBC, a Bloomsbury Publishing, a Financial Times, a Radnóti Színház,a Forbes Hungary, az Elle Hungary és a Hype and Hyper. Rajzai láthatóak voltak a Viltin Galéria, Lethaby Gallery (London Design Week) és a Nucleus Portland kiállításain is.

AZ OKTATÓK MUNKÁI

Kránicz Dorottya
Labrosse Dániel
Valló Berta
Kránicz Dorottya
Labrosse Dániel
Valló Berta
Kránicz Dorottya
Labrosse Dániel
Valló Berta

KINEK AJÁNLJUK?

Kezdő illusztrátorok és képzőművészek, akik szeretnék strukturálni tudásukat, új technikákat elsajátítani, megtanulni pénzre váltani a művészetüket, valamint összeállítani egy ütős portfóliót, amelynek segítségével könnyebben érvényesülnek a piacon.
Grafikusok, akik szeretnék illusztrálással kiegészíteni szolgáltatási repertoárjukat, bővíteni alkotói eszköztárukat és így még több szinten és területen lenyűgözni visszatérő és új ügyfeleiket.
Abszolút kezdők, akik szívesen fejlesztenék vizuális készségeiket, próbálnák ki magukat az illusztrálás világában, alakítanák ki a saját alkotói stílusuk és készítenék el első portfóliójukat, amely akár egy sikeres karrier alapköve is lehet.

KURZUSPROGRAM

A "DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ KEZDŐKNEK" RÖVID KURZUS HALLGATÓINAK MUNKÁI

Henn Tamás
Sulcz Roland
Klement Nikolett
Dobi Dóra
Fekete Márió
Kocsis Vanda
Gayer Eszter
Dani Orsolya
Simor Zsuzsanna
Varga Kata
Urbán Lili
Nagy Judit
Tóth Fanni

A KURZUS UTÁN

SAJÁT STÍLUS ÉS ÖTLETEK Megmutatjuk, milyen eszközökkel tudod segíteni a kreatív gondolkodást és hogyan tudod saját stílusodat bármilyen projektbe beleszőni úgy, hogy az megfeleljen a briefben foglalt elvárásoknak. A kurzus végére igy megtanulod, hogyan készíts a legunalmasabb ügyfélbriefekből is izgalmas munkákat.
MINŐSÉGI KIVITELEZÉS Ahány illusztrátor, annyi stílus – érdemes azonban elsajátítani a színek, formák, kompozíciók kezelésének alapjait, valamint a karaktertervezés és történetmesélés jó gyakorlatait ahhoz, hogy igazán profi képeket alkothass.
KARRIERÉPÍTÉS ÉS WORK-LIFE BALANCE Kezdő művészként nehéz megtalálni a helyedet piaci környezetben. Segítünk, hogy a szerződéskötés, árazás, és időmenedzsment kérdéseit is felkészülten kezeld majd, felismerd a red flageket és egészséges egyensúlyt alakíts ki a magánélet és a munka között.
VÁGJ BELE AZ ILLUSZTRÁTORI KARRIERBE!
JELENTKEZZ A KURZUSRA
A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj.
Kötelező mező
SKVOT - ISKOLA KREATÍVOKNAK A kurzussal és a részvételi díjjal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, regisztrálj.