TIPOGRÁFIA: HOGYAN LESZ EGY FELKÉRÉSBŐL MUNKA, ABBÓL KÉSZ PORTFÓLIÓ? | SKVOT HU

TIPOGRÁFIA: HOGYAN LESZ EGY FELKÉRÉSBŐL MUNKA, ABBÓL KÉSZ PORTFÓLIÓ?

Andorka Tímea
és Csuport Andrea

tervezőgrafikusok

Ingyenes online előadás

AZ ELŐADÁSRÓL

Bár a hatékony vizuális kommunikáció kulcsa, nehéz átlátni, hogyan válhat a valóságban is hasznos tudássá a tipográfia tudományának ismerete – pedig lehet a grafikusok, sőt a kiadványszerkesztők legjobb barátja is! Ingyenes webináriumunk során most két profi, a tipográfiában is jártas tervezőgrafikus – Andorka Tímea és Csuport Andrea – avat be abba, hogyan tudták tipográfiai ismereteiket számos felkérés esetén előnyükre fordítani és portfóliójuk szerves részévé tenni.

Egy Tímea karrierjéből vett esettanulmány – Erwin Wurm 2018-as kiállítása a Ludwig Múzeumban – mentén tekintik át a teljes tervezési folyamatot (kiállítótér-grafika, plakát, social media felületek stb. tervezése) az ötletektől a megvalósulásig, majd Andrea portfólióját példaként használva beszélnek a saját tervezői identitásról, valamint olyan praktikus dolgokról, amik tovább emelik a portfólió minőségét. Így a webináriumon megérted, hogyan lesz egy felkérésből kész munka, majd a munkák hogyan állnak össze igényes portfólióvá.

MÁJUS 15.
18.00 — 19.30
REGISZTRÁLOK

Andorka Tímea és Csuport Andrea

tervezőgrafikusok
  • Andorka Tímea és Csuport Andrea sok évnyi szakmai tapasztalattal rendelkező tervezőgrafikusok:
    • Tímea 15 éve dolgozik ezen a területen, korábban volt a Műcsarnok, majd a Ferenczy Múzeumi Centrum vezető grafikusa.
    • Andrea 7 éve dolgozik a kultúra és design területéhez kapcsolódó arculati és editorial munkákon, jelenleg szabadúszóként.
  • Közös karrierjük a Ferenczy Múzeumi Centrumban kezdődött, ahol Timi vezető grafikusként, Andi pedig grafikusként dolgozott.
  • Tímea kétszer nyert A' Design Award díjat – 2018-ban egy kísérleti tipográfiai munkájára, 2019-ben egy könyvtervére, amely a German Photobook Prize-on is felkerült a shortlistre, munkái pedig rendszeresen szerepelnek csoportos kiállításokon világszerte. 2014-ben egy kísérleti tipográfiai munkáját választották a Pantone Plus Series Limited-edition Artist Coversre.
  • Andrea kiállításarculatokat tervez, az Art Marketen és side projektjein is részt vesz, és a Design Management Díj éves grafikai arculatát gondozza, emellett olyan vállalatok gazdasági és sport témájú riportjain dolgozik, mint a KPMG és a Football Benchmark, de weboldalakat és podcastarculatot is készít.
INGYENES, ONLINE WEBINÁR

A webinárral kapcsolatos bővebb tájékoztatásért, kérjük, regisztrálj!

A „Jelentkezem” gomb megnyomásával és a regisztrációm elküldésével elfogadom az Adatkezelési szabályzatot, az Adatkezelési tájékoztatót és az Általános Szerződési Feltételeket.